Kotkan-Haminan seudun strateginen yleiskaava käsitelty kunnissa

23.11.2018

Kotkan-Haminan seudun strateginen yleiskaava oli kunnissa käsittelyssä kevään ja syksyn 2018 aikana. Kaava hyväksyttiin kunnan-/kaupunginvaltuustoissa yksimielisesti. Pyhtään osalta yleiskaava hyväksyttiin strategisena maankäytön suunnitelmana, muiden kuntien osalta oikeusvaikutteisena yleiskaavana.

Kotkan, Haminan ja Virolahden osalta valituksia kaavasta ei tullut, mutta Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta tuli oikaisukehotus Kotkan ja Haminan kaupungille. Oikaisukehotuksessa Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehottaa korjaamaan ja yhtenäistämään kaavakartat eteläisen raideliikenteen yhteystarvemerkinnän osalta välillä Kotka – Hamina kaavassa olleesta kirjoitusvirheestä.

Virheen korjaus edellyttää uutta hyväksymiskäsittelyä, joka tehdään Kotkassa ja Haminassa loppuvuoden 2018 aikana. Kyseessä on ns. piirtoteknisen eli hallintolain 49 g § ja 51 § tarkoittaman kirjoitusvirheen korjaaminen, mikä ei edellytä kaavan asettamista uudelleen nähtäville.

 

Miehikkälän osalta tuli yksi valitus kaavasta.

Kotkan-Haminan seutu on logistiikan ykkönen ja metsäteollisuuden edelläkävijä Suomessa. Luonnostaan kansainvälinen kohtaamispaikka Venäjän rajalla. Suomen itärannikolla tuotetaan uusia elämyksiä ja palveluita matkailijoille, uusia tuotteita teollisuuteen ja pelialalle, uutta energiaa sekä lähiruokaa. Rajapintojen osaamisessa on voimaa, tervetuloa miljardien mahdollisuuksien äärelle. Meissä on särmää! 

/OTA YHTEYTTÄ

/TIETOSUOJA

/EVÄSTEET