Kotkan-Haminan seudun strateginen yleiskaavoitus on hyvässä vauhdissa

4.2.2016

Ensimmäinen ”virallinen” dokumentti on julkaistu, nimittäin hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS). Kyseessä on asiakirja, jossa on lyhyesti selostettu mistä yleiskaavatyössä oikein on kyse, miten sitä laaditaan, millaisia vaiheita yleiskaavoitukseen kuuluu sekä miten laatimiseen voi osallistua.

OAS on siis eräänlainen yleiskaavoituksen työohjelma, jota on tarkoitus päivittää ja pitää ajan tasalla lähes työn loppuun saakka. Siitä voi aina tarkistaa, missä vaiheessa milloinkin mennään ja mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Yleiskaavan laatiminen kestää lähes kolme vuotta. Työn pitkä kesto edellyttää sitä, että eteneminen on ohjelmoitu huolellisesti ja tietoa laatimisen vaiheista on saatavilla koko ajan.

Yleiskaavan laatimisessa on aloitusvaiheen jälkeen siirrytty erilaisten kehittämismallien laatimiseen. Kehittämismallien sisällöstä kerrotaan seuraavassa blogissa tarkemmin.

 

Pasi Rajala ja Iris Broman

Ramboll Finland Oy / Suunnitelmaa laativa konsultti

Kotkan-Haminan seutu on logistiikan ykkönen ja metsäteollisuuden edelläkävijä Suomessa. Luonnostaan kansainvälinen kohtaamispaikka Venäjän rajalla. Suomen itärannikolla tuotetaan uusia elämyksiä ja palveluita matkailijoille, uusia tuotteita teollisuuteen ja pelialalle, uutta energiaa sekä lähiruokaa. Rajapintojen osaamisessa on voimaa, tervetuloa miljardien mahdollisuuksien äärelle. Meissä on särmää! 

/OTA YHTEYTTÄ

/TIETOSUOJA

/EVÄSTEET