PopUp-torille ensimmäiset konttiyrittäjät

Laura (vas.) ja Sanna (oik.)

Sanna Sinisalo ja Laura Lipponen varasivat ensimmäiset vapaat konttiajat Kotkan-Haminan seudun PopUp-torilta.  Heidän työrupeamansa alkaa PopUp-torin avajaispäivänä perjantaina 15. heinäkuuta. Heitä molempia yhdistää lapsuudesta saatu kipinä oman yrityksen perustamiseen: Sanna kertoo tehneensä ensimmäisen pullataikinan kaksivuotiaana äidin valvovien silmien alla, ja Lauraan on iskostunut yksityisyrittäjyys äidinmaidon mukana.

”Katariinantorilla avattava PopUp-kontti tarjoaa minulle osaamisen näyteikkunan. Valmistun pian leipuri-kondiittoriksi Porvoon Amistosta, ja haluan perustaa oman yrityksen. Kontista käsin näytän, kuinka leipomotuotteiden eri tyylejä voi toteuttaa”, kertoo Kotkassa asuva Sanna. Hänen vetämänsä kahvilakontti toimii työnimellä ”Kullanmuru”.

”Minulle voi tehdä myös ennakkotilauksia ja tulla paikalle maistelemaan tiettyjä toiveherkkuja kahvin kera”, lisää Sanna, joka kertoo fantasiakakkujen olevan yksi hänen erityisvahvuuksistaan.

Laura, joka valmistui tradenomiksi viime vuonna, on oppinut yrittäjyyden perustaitoja vanhemmiltaan. Tältä pohjalta hän avasi ”Susitaika”-toiminimen vuonna 2010. Välillä toimeentulo huolestuttaa nuorta yrittäjää, mutta onnistumiset antavat puhtia jatkaa työtä kirjonnan, koristeteippausten ja painatusten parissa.

”Kaukaisimmat tilaukset ovat tulleet Australiasta ja Kanadasta. Australialaiselle asiakkaalle tein kirjotun kravatin, ja kanadalainen yritysasiakas sai pitsiä, jota työstettiin edelleen kaulakorun muotoon”, muistelee Laura.

”Tyypillisimmin tilaukset ovat vaatteita, mutta ne voivat olla myös laukkuja, kylttejä, tarroja tai vaikka autoja. Olen valmis tekemään pieniäkin tilauksia”, lupaa Laura.

PopUp-torin avajaiset alkavat 15.7.2016 klo 11.00 Kotkan Katariinantorilla (Linja-autoaseman aukio).
 

Kotkan-Haminan seutu on logistiikan ykkönen ja metsäteollisuuden edelläkävijä Suomessa. Luonnostaan kansainvälinen kohtaamispaikka Venäjän rajalla. Suomen itärannikolla tuotetaan uusia elämyksiä ja palveluita matkailijoille, uusia tuotteita teollisuuteen ja pelialalle, uutta energiaa sekä lähiruokaa. Rajapintojen osaamisessa on voimaa, tervetuloa miljardien mahdollisuuksien äärelle. Meissä on särmää! 

/OTA YHTEYTTÄ

/TIETOSUOJA

/EVÄSTEET