Seutufoorumi 4.11. oli positiivinen ja innostava

Kotkan-Haminan seutu on kaunis ja sillä on rikas historia. Seudulla on siis hyvät puitteet lisätä vetovoimaansa, kansainvälistä kilpailukykyä ja yleistä hyvinvointia - jos uskallamme tehdä rohkeita päätöksiä ja ymmärrämme avoimen yhteistyön olevan avain menestykseen. Muun muassa tällaisia ajatuksia nousi esille Kotkan Höyrypanimolla järjestetyssä Kotkan-Haminan seudun Seutufoorumissa 4. marraskuuta. Tilaisuuteen osallistui 115 hengen joukko koostuen seudun poliitikoista, johtavista virkamiehistä ja yrityksistä, joita kiinnosti aluekehityksen tulevaisuus ja seutusuunnittelun tarjoamat mahdollisuudet. Puhujina toimivat Jyväskylän yleiskaavapäällikkö Leena Rossi, Osmo Soininvaara, Demos Helsingin Mikko Annala sekä entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck. Paneelikeskusteluja oli kaksi. Toinen keskittyi elinkeinomarkkinoinnin merkitykseen Kotkan-Haminan seudulla ja osallistujakaarti koostui seudun yrittäjistä (Terhi Kunelius, Antti Villanen, Sanna Vapalahti sekä Pekka Helynranta). Yle Kymenlaakso streamasi lisäksi nettiin paneelikeskustelun, johon osallistuivat Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, Kymenlaakson liiton aluekehitysjohtaja Jussi Lehtinen, Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf sekä Kotkan yrittäjien Marika Kirjavainen.

Palaute tilaisuudesta oli hyvin positiivishenkinen. Kehuja tuli etenkin tilaisuuden sisällön kiinnostavuudesta ja ajankohtaisuudesta sekä puhujista. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaa Seutufoorumia suunnitellessa.

Kotkan-Haminan seutu on logistiikan ykkönen ja metsäteollisuuden edelläkävijä Suomessa. Luonnostaan kansainvälinen kohtaamispaikka Venäjän rajalla. Suomen itärannikolla tuotetaan uusia elämyksiä ja palveluita matkailijoille, uusia tuotteita teollisuuteen ja pelialalle, uutta energiaa sekä lähiruokaa. Rajapintojen osaamisessa on voimaa, tervetuloa miljardien mahdollisuuksien äärelle. Meissä on särmää! 

/OTA YHTEYTTÄ

/TIETOSUOJA

/EVÄSTEET