• Pirjo Kopra

Aloitusvaihe


Aloitusvaiheessa jäsennetään tarkemmin mistä seudun strategisessa yleiskaavassa on kyse ja mihin kysymyksiin sillä haetaan ratkaisuja. Aloitusvaiheessa tarkennetaan suunnitteluprosessin eteneminen, vaiheiden sisältö ja aikataulu.

Tämän vaiheen keskeisenä kokonaisuutena laaditaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), jossa kuvataan seudun strategisen yleiskaavan suunnitteluprosessi ja työn tavoitteet. Sen pohjaksi käydään avoin seudullinen keskustelu, minkä lisäksi OAS asetetaan julkisesti nähtäville ja siitä on mahdollista antaa palautetta. Aloitusvaiheessa järjestetään myös viranomaisneuvottelu, jossa käsitellään OAS:n riittävyyttä, yleiskaavan tarkoitusta ja sisältöä sekä tulevaa viranomaisyhteistyötä. OAS:aa päivitetään tarpeen mukaan työn edetessä ehdotusvaiheeseen saakka.

Työn lähtökohtina tunnistetaan mm. maankäyttö- ja rakennuslain vaatimukset, valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet sekä maakunnalliset, seudulliset ja kuntakohtaiset strategiat, ohjelmat ja suunnitelmat. Lisäksi aloitusvaiheessa tunnistetaan olemassa olevat ja tarvittavat uudet selvitykset, kuvataan vaikutusten arviointi, osallistuminen ja vuorovaikutus sekä yleiskaavoituksen liittyminen muuhun suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Aloitusvaiheen toteutuneet asiat: :

  • Osallistumis- ja arviointisuunnitelman luonnoksen käsittely seutuvaliokunta (21.9.2015) ja seutuvaltuusto (29.9.2015)

  • Osallistumis- ja arviointisuunnitelman luonnoksen käsittely kuntien lautakunnissa 9-10/2015

  • 1. viranomaisneuvottelu 7.10.2015

  • Seutufoorumi 4.11.2015

  • Osallistumis- ja arviointisuunnitelman käsittely seutuvaliokunta 12.11.2015 & seutuvaltuusto 15.12.2015

  • Osallistumis- ja arviointisuunnitelman käsittely kuntien lautakunnissa 1/2016

  • Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä 1.2.2016 - 11.3.2016

Kotkan-Haminan seutu on logistiikan ykkönen ja metsäteollisuuden edelläkävijä Suomessa. Luonnostaan kansainvälinen kohtaamispaikka Venäjän rajalla. Suomen itärannikolla tuotetaan uusia elämyksiä ja palveluita matkailijoille, uusia tuotteita teollisuuteen ja pelialalle, uutta energiaa sekä lähiruokaa. Rajapintojen osaamisessa on voimaa, tervetuloa miljardien mahdollisuuksien äärelle. Meissä on särmää! 

/OTA YHTEYTTÄ

/TIETOSUOJA

/EVÄSTEET